Суд завадив оголошенню банкрутом компанії-поручителя банку

Суд завадив оголошенню банкрутом компанії-поручителя банку "Фінансова ініціатива"

Укрінформ
Апеляційний суд скасував ухвалу про порушення провадження у справі стосовно банкрутства ТОВ "Торгова мережа "Фаворит".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що Західний апеляційний господарський суд 25 травня 2022 року задовольнив апеляційну скаргу Національного банку, скасувавши ухвалу суду першої інстанції про порушення справи про банкрутство ТОВ "Торгова мережа "Фаворит" – майнового поручителя за кредитними зобов’язаннями ПАТ "КБ "Фінансова ініціатива".

Також апеляційний суд відмовив у задоволенні заяви ініціюючого кредитора про порушення провадження у справі про банкрутство "Торгової мережі "Фаворит".

"Ми вітаємо рішення суду апеляційної інстанції. Прийняття цього рішення відкриває можливість без зволікань реалізовувати предмети іпотеки майнового поручителя в межах виконавчих проваджень на виконання судових рішень для погашення заборгованості банку "Фінансова ініціатива" за кредитними договорами", – зазначив начальник управління правової та судової роботи з проблемними активами юридичного департаменту Національного банку Сергій Бойко.

Читайте також: Нацбанк виключив з реєстрів п'ять фінустанов, ще дві добровільно відмовилися від ліцензій

Як відомо, ТОВ "Торгова мережа "Фаворит" є одним із майнових поручителів за зобов’язаннями ПАТ "КБ "Фінансова ініціатива" Олега Бахматюка перед Національним банком за двома кредитами рефінансування, залученими у 2009 та 2014 роках.

Оскільки банк "Фінансова ініціатива" не виконував узятих на себе зобов’язань за кредитами, Нацбанк упродовж 2017-2018 років ініціював вісім судових справ про звернення стягнення на предмети іпотеки, передані ТОВ "Торгова мережа "Фаворит" для забезпечення виконання кредитних зобов’язань.

У шістьох справах вже прийнято рішення на користь Національного банку, з яких у трьох судових справах виконано рішення шляхом примусової реалізації заставного майна. Ще дві справи перебувають на розгляді у господарських судах різних інстанцій.

Господарський суд Львівської області 25 січня 2022 року порушив провадження у справі про банкрутство ТОВ "Торгова мережа "Фаворит", грошові вимоги Національного банку до якого становили 2,94 млрд грн як такі, що забезпечені заставою майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-