Нацбанк виключив з реєстрів п'ять фінустанов, ще дві добровільно відмовилися від ліцензій

Нацбанк виключив з реєстрів п'ять фінустанов, ще дві добровільно відмовилися від ліцензій

Укрінформ
Національний банк України виключив із реєстрів трьох страховиків, одну фінансову компанію та одного страхового брокера. Водночас дві фінансові установи добровільно відмовилися від ліцензій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що з державного реєстру фінансових установ виключено трьох страховиків, які не мали чинних ліцензій: ПАТ «Страхова компанія «Український фінансовий альянс», ТДВ «Страхова компанія «ВІП-КАПІТАЛ» та ПАТ «Страхова компанія «ОСТРА».

Крім того, з реєстру фінустанов виключено ТОВ «ФК «ФОРЗА», а з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів – Дочірнє підприємство «Сінко груп (Україна)»

Також ухвалено рішення відкликати ліцензії двом фінансовим установам на підставі поданих ними заяв: ТОВ «ФК «ФОРЗА» – ліцензії на надання послуг з факторингу; надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту; ТОВ «Перфект Фінанс» – ліцензію на надання гарантій.

Читайте також: Рада дозволила АРМА на час воєнного стану купувати ОВДП за рахунок арештованих коштів

Усі зазначені рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданнях 19 та 30 травня 2022 року.

Як повідомлялось, Національний банк з метою підтримки захисників і захисниць України направив листа Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради з пропозицією внесення змін до Закону України «Про споживче кредитування».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-