В Україні спростили встановлення міні-ТЕЦ на об'єктах критичної інфраструктури

В Україні спростили встановлення міні-ТЕЦ на об'єктах критичної інфраструктури

Укрінформ
Кабінет міністрів України спростив процедуру розміщення когенераційних газопоршневих установок, необхідних для забезпечення безперебійного електроживлення, їх можна буде встановити без проходження низки дозвільних процедур.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

“Сьогодні уряд спростив процедуру розміщення когенераційних газопоршневих установок, необхідних для забезпечення безперебійного електроживлення шкіл, лікарень та об’єктів критичної інфраструктури. Тепер їх можна буде встановити без проходження низки дозвільних процедур”, - ідеться у повідомленні.

За його словами, "ці установки створять резерв потужності на випадки екстреного відключення електропостачання й водночас децентралізують генерацію".

“Завдяки співпраці з USAID до кінця 2023 року Україна має отримати 69 установок малої та середньої потужності. Вже цієї зими будемо мати позитивний результат від їх експлуатації”, - додав Шмигаль.

Читайте також: В Україні через бойові дії та технічні причини знеструмлені 408 населених пунктів

Як повідомлялося, українські електростанції поки що забезпечують потреби споживачів, однак при збільшенні споживання є ризик дефіциту в енергосистемі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-