МВФ схвалив наступний транш для України в розмірі $900 мільйонів

МВФ схвалив наступний транш для України в розмірі $900 мільйонів

Укрінформ
Виконавча рада МВФ у понеділок ухвалила рішення про виділення наступного траншу Україні в межах Домовленості про розширене фінансування (EFF).

Про це повідомили Укрінформу за результатами засідання керівної ланки Фонду.

«Рада МВФ сьогодні завершила консультації за статтею 4 за період 2023 року та завершила другий перегляд розширеної угоди в рамках програми EFF для України, що дозволяє уряду отримати еквівалент близько 900 мільйонів доларів США (663,9 мільйона SDR), які будуть спрямовані на бюджетну підтримку»,- зазначається в повідомленні.

При цьому відзначається, що українська влада досягла значного прогресу у виконанні зобов’язань за угодою EFF, виконавши всі передбачені до кінця червня кількісні критерії ефективності, а також орієнтовні цілі до кінця вересня та більшість структурних контрольних показників до кінця жовтня.

«Українська економіка продовжує демонструвати надзвичайну стійкість, хоча перспективи залишаються вкрай невизначеними, що пов’язано з війною», - зауважили у Фонді.

Читайте також: Зеленський у США зустрінеться з членами Конгресу та главою МВФ - Bloomberg

Водночас у МВФ підкреслили, що для збереження макроекономічної стабільності Україна потребує постійного імпульсу реформ, у тому числі мобілізації внутрішніх доходів у поєднанні зі своєчасним і передбачуваним зовнішнім фінансуванням. Крім того, у Фонді звернули увагу на необхідність посилення інституційних реформ і підтримки зусиль з реконструкції з одночасним сприянням «зеленому відновленню» на шляху до вступу до Європейського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, Рада виконавчих директорів МВФ 31 березня 2023 року затвердила чотирирічну програму в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF) для України у розмірі 15,6 млрд дол.

10 листопада Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про досягнення домовленості з МВФ на рівні персоналу про другий перегляд програми EFF, що уможливить виділення вже третього траншу для України за програмою Фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-