Польські перевізники завершили блокування пункту пропуску «Дорогуськ - Ягодин»

Польські перевізники завершили блокування пункту пропуску «Дорогуськ - Ягодин»

Укрінформ
За інформацією, отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща сьогодні о 14:00 (за київським часом) завершилася акція протесту польських перевізників перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин».

Про це повідомив Укрінформу речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"За інформацією, отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща, сьогодні о 14:00 (за київським часом) завершилася акція протесту польських перевізників перед пунктом пропуску "Дорогуськ – Ягодин", – сказав він. 

За словами Демченка, оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

"Просимо водіїв врахувати цю інформацію під час планування міжнародних перевезень", – закликав речник ДПСУ. 

Він нагадав, що до блокади через цей напрямок упродовж доби кордон перетинало 1200-1300 вантажівок. Тоді як під час акції протесту за добу на в'їзд в Україну оформляли 100-130 вантажних автомобілів, на виїзд – близько 30.

Стосовно розблокування інших пуктів пропуску, Демченко зауважив, що поки інформація не надходила від польської сторони.

Читайте також: Словацькі перевізники блокуватимуть лише вантажівки, які прямують на виїзд із України - митниця

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

23 листопада польські аграрії долучилися до протесту і розпочали блокування руху вантажного транспорту на пункті пропуску "Медика – Шегині" поблизу Перемишля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-