Fitch підтвердило кредитний рейтинг України на рівні СС

Fitch підтвердило кредитний рейтинг України на рівні СС

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті на рівні CC.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Fitch Ratings.

Підтвердження довгострокового РДЕ України в іноземній валюті на рівні «CC» відображає очікування Fitch щодо подальшої реструктуризації комерційного боргу до завершення дворічної зупинки виплат єврооблігацій 1 вересня 2024 року.

Стосовно макропрогнозу, Fitch Ratings прогнозує зростання ВВП України у 2023 році на рівні 5,1% у зв'язку з адаптацією бізнесу до умов війни та зміцненням довіри споживачів. Кількість українських біженців у 2023 році залишалась на тому ж рівні, 6,3 млн осіб за даними ООН на листопад 2023 року. У агентсві прогнозують уповільнення послідовного відновлення економіки до кінця року та очікують, що зростання ВВП у 2024 році становитиме 3,8% та 4,5% у 2025 році.

Читайте також: Dragon Capital підвищив оцінку зростання ВВП України у 2023 році

Як повідомлялось, у вересні агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг АТ «Укрзалізниця» на рівні «CC», врахувавши результати роботи перевізника у першому півріччі 2023 року, які виявилися кращими, ніж очікувалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-