Через війну в Україні додаткові викиди CO2 оцінюються вже у $10 мільярдів - Міндовкілля

Через війну в Україні додаткові викиди CO2 оцінюються вже у $10 мільярдів - Міндовкілля

Укрінформ
Через збройну агресію Росії в Україні додаткові викиди CO2 вже оцінюються у $10 мільярдів, але Україна продовжує виконувати взяті на себе міжнародні зобов’язання та не відмовляється від своїх кліматичних цілей.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосив заступник міністра з питань європейської інтеграції Євгеній Федоренко на полях СОР28 під час міністерської зустрічі Коаліції клімату та чистого повітря (CCAC) , повідомляє пресслужба Міндовкілля.

“Однак навіть попри війну Україна взяла на себе зобов’язання та ухвалила План заходів із скорочення викидів метану «Global Methane Pledge». До 2030 року плануємо скоротити їх на 30%. Також ми продовжуємо впроваджувати євроінтеграційні реформи, які дозволять українським підприємствам-забруднювачам модернізуватися, ми рухаємося до принципів циркулярної економіки та зеленого розвитку”, - зазначив Федоренко.

За його словами, Україна вже планує своє зелене відновлення з використанням найкращих інноваційних технологій, наприклад таких, як водень. Він зауважив, що це стане інвестицією нашої країни у глобальну світову роботу із запобігання зміні клімату.

Читайте також: Україна наступного року хоче розробити систему торгівлі викидами

Як зазначається, цьогоріч темою зустрічі стали питання фінансування майбутніх ініціатив щодо скорочення викидів SLCP, тобто нетривало існуючих забруднювачів довкілля. Вони “на другому місці” після СО2 за впливом на зміну клімату, адже можуть зберігатися в атмосфері від декількох днів до десятиліть. Зокрема, серед таких “руйнівників” клімату і метан.

Як повідомляв Укрінформ, міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець 3 грудня офіційно відкрив роботу національного Павільйону на Конференції ООН зі зміни клімату COP28 у Дубаї.

Мета павільйону– показати Україну у стійкості та боротьбі з ворогом і кліматичною кризою.

Читайте також: У Єврокомісії радять Україні розвивати «зелені» технології, щоб отримувати прибутки після вступу в ЄС

Над павільйоном України на COP28 працювали команди Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки та сприяння Європейського Союзу, Федерального уряду Німеччини, IKI, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні, Глобального договору ООН, Європейського банку реконструкції та розвитку (Програма Відновлення та Архітектура реформ в Україні), найбільшого приватного інвестора енергетичної галузі України DTEK Group. Концепцію павільйону розробила агенція Gres Todorchuk у співпраці з архітектурним офісом «ФОРМА» та українською виробничою агенцією how.production.

Павільйон України на COP28 працюватиме у Дубаї до 12 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-