Програма «Прихисток»: на виплати за жовтень спрямували ₴105 мільйонів

Програма «Прихисток»: на виплати за жовтень спрямували ₴105 мільйонів

Укрінформ
У межах програми "Прихисток" на виплати власникам житла, які розмістили в себе внутрішніх переселенців, за жовтень спрямовано понад 105 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У межах реалізації проєкту "Прихисток" профінансовано компенсації за жовтень 2023 року. Йдеться про відшкодування вартості комунальних послуг власникам житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб.

Як зазначається, транш у розмірі понад 105 мільйонів гривень 8 грудня був виділений Товариством Червоного Хреста України. Ці кошти будуть перераховані на компенсації понад 90 тисячам власників житла.

Читайте також: Верещук закликає міжнародних партнерів збільшити видатки на допомогу переселенцям

За програмою "Прихисток" передбачено відшкодування витрат на комунальні послуги у розмірі близько 450 гривень на місяць (14,77 гривні на день) за безоплатне розміщення однієї внутрішньо переміщеної особи.

Щоб узяти участь у програмі, необхідно зареєструватися на сайті "Прихисток" і розмістити оголошення про надання тимчасового житла внутрішнім переселенцям.

У межах проєкту "Прихисток" за січень-вересень 2023 року вже виплачено компенсації на загальну суму 1 мільярд 965 мільйонів гривень, додали в Мінреінтеграції.

Читайте також: Німеччина надасть Україні €41,2 мільйона для забезпечення переселенців житлом - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, у межах програми "Прихисток" на виплати за вересень додатково спрямували 62 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-