Позиція групи послів G7 - це сигнал про підтримку реформи Рахункової палати

Позиція групи послів G7 - це сигнал про підтримку реформи Рахункової палати

Укрінформ
Позиція групи послів G7 - це потужний сигнал про підтримку інституційного оновлення незалежного державного органу зовнішнього аудиту, яким є Рахункова палата.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Рахункової палати.

“Ми цінуємо сприяння інституційному оновленню Рахункової палати з боку міжнародних партнерів та вдячні за принципову позицію, висловлену послами країн Групи Семи", - зазначив т. в. п. голови Рахункової палати Андрій Майснер.

Група послів G7 вважає, що «реформування Рахункової палати України - це шанс показати світу, що Україна добре розпоряджається міжнародною допомогою та ресурсами власних громадян».

“Забезпечення прозорості й підзвітності вимагають як українське суспільство, так і наші міжнародні партнери, які лише за 2021 - 9 місяців 2023 рр. надали Україні фінансову підтримку на понад 2,5 трлн гривень. Тема ефективності в публічних фінансах і реального покращення урядування стає особливо актуальною в контексті повоєнного відновлення і відбудови України”, - зазначив Майснер.

За його словами, Рахункова палата - це унікальна інституція, але здебільшого за потенціалом. Завдяки реформам вона нарешті стане тим, чим має бути, - потужним, незалежним експертно-аналітичним аудиторським органом, з яким рахуються стейкхолдери всередині держави, а також європейські та всі інші міжнародні партнери.

Посли країн Групи семи раніше також висловили думку, що «нове керівництво Рахункової палати повинно бути призначене лише після ухвалення законодавства, яке забезпечує прозорий і заснований на заслугах конкурс з належною перевіркою кандидатів».

Читайте також: Внутрішні надходження до бюджету повністю перекрили витрати на оборону у I півріччі - Рахункова палата

Як повідомляв Укрінформ, найближчим часом у Бюджетному комітеті Верховної Ради запрацює робоча група щодо законопроєктів про реформування Рахункової палати із залученням представників ЄС і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-