Нафта дорожчає після падіння цін напередодні

Нафта дорожчає після падіння цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються у четвер, 7 грудня, після падіння напередодні до мінімумів із липня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $74,69 за барель, що на $0,39 (0,52%) вище, ніж на закриття попередньої сесії. У середу ціна цих контрактів упала на $2,9 (3,8%), до $74,3 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здорожчали на $0,38 (0,55%), до $69,76 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів упала на $2,94 (4,1%), до $69,38 за барель.

Ціни як на Brent, так і на WTI знизилися за підсумками п'ятої сесії поспіль, опустившись до мінімуму з кінця червня.

Тиск на ринок виявили щотижневі дані Міністерства енергетики США, які показали різке зростання запасів бензину в країні – на 5,42 млн барелів. Резерви дистилятів збільшилися на 1,27 млн барелів.

Комерційні запаси нафти тим часом скоротилися минулого тижня на 4,63 млн барелів, повідомило Міненерго країни. У той же час запаси на терміналі в Кушингу, де зберігають нафту, що торгується на Nymex, збільшилися на 1,9 млн барелів.

Читайте також: В Україні запустили нову нафтову свердловину

Негативом для нафтового ринку також стала інформація про перше за сім місяців зниження Саудівською Аравією ціни на основний сорт нафти, що постачається в Азію, – Arab Light. У січні цей сорт коштуватиме на $3,5 за барель більше, ніж кошик нафти Омана і Дубая, тоді як раніше різниця становила $4.

«Ціна на Brent із початку цього місяця впала більш ніж на 6%, і це каже, що трейдери побоюються зниження попиту, оскільки економічний спад набирає сили», – зазначає головний аналітик ActivTrades Рікардо Евангеліста, слова якого наводить Market Watch.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-