USAID виділить $225 мільйонів на будівництво євроколії до Львова

USAID виділить $225 мільйонів на будівництво євроколії до Львова

Відео
Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) забезпечить фінансування робіт із будівництва в Україні двоколійної залізничної ділянки європейського стандарту завдовжки 75 км, яка поєднає Львів із Транс’європейською транспортною мережею Євросоюзу (TEN-T).

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба USAID.

“Партнерство між «Укрзалізницею» та USAID забезпечить фінансування робіт із побудови нової ділянки загальним обсягом 225 млн доларів – що підкреслює налаштованість США вкладати ресурси у створення альтернативних маршрутів експорту української агропродукції, а також критичну важливість інфраструктури – зокрема залізниці – для відбудови України”, - наголошується у повідомленні.

Українська залізниця використовує колію 1520 мм, тоді як залізниці країн Європи мають стандартну колію меншої ширини – 1435 мм. Через це доводиться перевантажувати вагони на прикордонних залізничних переходах.

“Перевантаження одного поїзда може тривати понад 5 годин, що обмежує кількість потягів, які за день можуть перетнути кордони України з європейськими країнами. Цей витратний за часом процес часто-густо знижує ефективність перевезень зерна та іншої аграрної продукції”, - пояснили в агентстві.

USAID надасть «Укрзалізниці» технічну підтримку у побудові двоколійної ділянки, яка дозволить прискорити перевезення українських вантажів до ЄС, а тим українцям, які повертаються з евакуації за межами країни – дасть змогу швидше доїхати додому.

Поєднання залізничного вузла у Львові з європейськими залізничними коридорами дозволить завантажувати аграрну продукцію безпосередньо до вагонів, розрахованих на стандартну європейську колію – що уможливить скорішу доставку цих товарів до портів і ринків країн Європи.

Читайте також: Укрзалізниця і LTG Cargo протестували інтермодальний маршрут із Клайпеди до Києва

Як повідомлялось, від початку широкомасштабного вторгнення у 2022 році USAID надало Україні допомогу вартістю понад 21,7 млрд дол., що робить його одним із найбільших двосторонніх донорів нашої країни.

У травні 2023 року USAID передало Укрзалізниці 105 дизель-генераторів.

Укрзалізниця та DAI Global LLC підписали меморандум щодо реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Економічна підтримка України», що фінансується USAID.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-