Укренерго відновило роботу одної із високовольтних ліній ЗАЕС

Укренерго відновило роботу одної із високовольтних ліній ЗАЕС

Укрінформ
НЕК «Укренерго» відновило роботу одної із високовольтних ліній Запорізької атомної електростанції.

Як передає Укрінформ, про це НЕК «Укренерго» повідомляє у Фейсбуці.

«Укренерго відновило роботу високовольтної лінії, яка необхідна для енергозабезпечення потреб Запорізької атомної електростанції. Наразі станція вже перейшла з резервної на нормальну схему живлення», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що ЗАЕС втратила зв’язок з енергосистемою вночі під час чергової російської атаки. Енергозабезпечення споживачів у Запорізькій та Дніпропетровській областях не припинялося, для забезпечення їхніх потреб задіяні резервні лінії.

«В ніч на 2 грудня під час ракетної атаки на Дніпропетровщину були пошкоджені одразу дві повітряні лінії – 750 та 330 кВ, які передають електроенергію для забезпечення власних потреб Запорізької атомної станції. Диспетчери Укренерго змогли повернути в роботу основну магістральну лінію енергоживлення ЗАЕС класом напруги 750 кВ», - зазначили в Укренерго.

Наразі ЗАЕС отримує електроенергію, яка необхідна для її безпечної роботи, з об’єднаної енергосистеми України.

Ремонтні бригади Укренерго розпочнуть відновлення пошкоджених високовольтних ліній, як тільки дозволить безпекова ситуація. В Укренерго подякували ППО за бездоганну роботу, без якої пошкодження в енергосистемі могли б бути значно масштабнішими.

Читайте також: Біля Запорізької АЕС зафіксували запуск ракет із системи залпового вогню - МАГАТЕ

Як повідомляв Укрінформ, на Запорізькій АЕС вночі стався черговий, восьмий, блекаут, внаслідок чого виникла загроза радіаційній безпеці.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-