До 2030 року відремонтують 3000 кілометрів тепломереж - Шмигаль

До 2030 року відремонтують 3000 кілометрів тепломереж - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив концепцію програми модернізації державних і комунальних підприємств-виробників теплової енергії, в межах якої планується відремонтувати 3 тис. км тепломереж.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

"Сьогодні затверджуємо концепцію програми модернізації державних і комунальних підприємств-виробників теплової енергії. Ідеться про капітальний ремонт, стовідсотковий облік, підвищення ефективності та надійності, створення умов для залучення інвестицій. Очікуємо, що до 2030 року буде відремонтовано 3 тис. км тепломережі, встановлено 35 тис. індивідуальних теплових пунктів, втрати теплоенергії знизяться до 11%", - сказав Шмигаль.

Джерело: КМУ
Читайте також: В Україні вже запрацювали майже 11 тисяч «пунктів незламності»

Він наголосив, що Україна потребує проведення енергоефективних заходів та оновлення об’єктів критичної інфраструктури.

Очільник уряду також зазначив, що Фонд енергетичної підтримки України продовжує наповнюватися: разом із анонсованими внесками він вже становить орієнтовно 300 млн євро. Крім того, з початку року Україна отримала майже 500 вантажів на 6 тисяч тонн гуманітарної допомоги для енергетичного сектору: генератори, трансформатори, вимикачі, спецтехніка.

Як повідомлялося, 28 листопада Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України і Проєкт енергетичної безпеки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) підписали меморандум про співпрацю у відновленні, реформуванні та розвитку енергетичної і муніципальної інфраструктури громад і забезпеченні енергетичної стійкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-