Українські аграрії цьогоріч зібрали майже 29 мільйонів тонн овочів

Українські аграрії цьогоріч зібрали майже 29 мільйонів тонн овочів

Укрінформ
Станом на початок листопада 2023 року українські аграрії зібрали майже 29 млн т овочів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що найбільше в Україні зібрано картоплі - 21,2 млн т. Збір картоплі проведено на площі 1,183 млн га. Лідером з її виробництва є Житомирщина — понад 2 млн т та Хмельниччина — 1,98 млн т.

Збір всіх інших овочів проведено на площі 367,6 тис. га, виробництво становить 7,1 млн т, у тому числі: помідорів — 1,4 млн т, капусти — 1,3 млн т, цибулі — 877 тис. т, моркви — 810 тис. т, буряку — 766 тис. т, огірків — 681 тис. т, інших овочів — 1,3 млн т.

Лідером зі збору овочів, окрім картоплі, у загальному підрахунку є аграрії Дніпропетровщини, там виростили 780 тис. т врожаю. Найбільше помідорів виростили фермери Миколаївщини — 275 тис. т. Найрясніша капуста була на Львівщині — 234 тис. т, огірки на Київщині — 72,8 тис. т.

Баштанні культури зібрано на площі 29,8 тис. га із виробництвом у 283 тис. т, зокрема кавунів — 214 тис. т, динь — 69 тис. т. Лідером зі збору баштанних також є аграрії Дніпропетровщини, вони виростили 64 тис. т динь та кавунів.

Читайте також: Споживчі ціни на продукти харчування у жовтні відновили зростання - ІАЕ

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві аграрної політики та продовольства України не прогнозують стрімкого зростання цін на овочі у поточному році, але не виключають сезонні коливання. Зокрема, за словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України, у 2023 році не варто очікувати на подорожчання овочів "борщового набору": картоплі, моркви, буряку, цибулі та капусти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-