Австралія надала Україні допомогу вже майже на 1 мільярд австралійських доларів

Австралія надала Україні допомогу вже майже на 1 мільярд австралійських доларів

Укрінформ
Австралія за час повномасштабної війни надала Україні допомогу на майже 1 мільярд австралійських доларів, зокрема, 730 мільйонів – це військова допомога.

Як повідомляє Міністерство оборони, про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії Брюс Едвардс під час зустрічі у Києві із заступником міністра оборони України Станіславом Гайдером, передає Укрінформ.

«Наша допомога і підтримка України – це моральний обов’язок та національний інтерес Австралії. Те, що триває у Європі, може статися і в Тихоокеанському регіоні. Тому всі країни мають бачити наслідки, з якими можуть зіткнутися у разі нападу, і розуміти важливість співпраці дружніх країн у цьому контексті», - наголосив Едвардс.

Гайдер від імені міністра оборони подякував уряду та народу Австралії за дієву допомогу і проактивну позицію у підтримці України й усього цивілізованого світу.

Він розповів австралійським колегам про пріоритети у роботі оборонного відомства, які втілюються на системному рівні.

«У грудні 2023 року Міністр оборони України представить план глибокої трансформації Сил оборони. Позиція Рустема Умєрова – побудувати інституцію, яка здатна стати ефективною і стійкою до викликів. Ми усвідомлюємо всі виклики, які постають перед нами, але й чітко розуміємо, за що боремось. Час – найбільша цінність, яку ми не маємо права втрачати», - зазначив Гайдер.

Посол Едвардс висловив захоплення хоробрістю українського народу і прагненням українців до перемоги у боротьбі проти російського агресора.

Читайте також: Зеленський обговорив із представниками парламентів низки держав посилення підтримки України

«Перед вами стоїть потужний виклик – здійснити низку змін в той час, коли триває війна. Українці жертвують своїми життями заради вільного світу, заради демократії. Хочу запевнити, що ви не будете одні у цій війні», - наголосив посол Австралії.

Як повідомляв Укрінформ, з початку російської агресії проти України, літаки Збройних сил Канади доставили більш як 7000 тонн призначеної для України військової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-