Рада ухвалила закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків

Рада ухвалила закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків через Експортно-кредитне агентство.

За відповідний законопроєкт №9015 проголосували 242 парламентарії, повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Рада підтримала в цілому №9015 щодо страхування інвестицій в Україні від воєнних ризиків за рахунок ЕКА", - йдеться в повідомленні.

Згідно з пояснювальною запискою, документом пропонується внести зміни до чинного Закону «Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності», зокрема усунути прогалини, що обмежують можливість страхування вітчизняних інвестицій Експортно-кредитним агентством, в тому числі в умовах військових дій та повоєнного відновлення. У разі ухвалення документів і затвердження необхідних нормативних актів Кабміном і Нацбанком, український інвестор зможе звернутися безпосередньо в ЕКА, в один із банків або страхову компанію, які співпрацюють з ЕКА, й оформити відповідне страхування.

Читайте також: Уряд веде переговори про запуск нових проєктів у сфері страхування воєнних ризиків

Очікується, що ухвалення закону забезпечить підтримку економічної діяльності в Україні, посилення промислового сектору, а також створення нових робочих місць та наповнення податками бюджетів всіх рівнів.

Як повідомлялось, за десять місяців 2023 року Експортно-кредитне агентство підтримало експорту на 4,99 млрд грн та застрахувало 800,4 млн грн фінансування, виданого банками українським експортерам для реалізації контрактів.

Читайте також: Мінекономіки створить з MIGA робочу групу для пришвидшення процесу страхування інвесторів

Від моменту запуску програми підтримки експортерів у червні 2022 року ці показники становлять 8,18 млрд грн та 1 млрд грн відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-