Словацькі перевізники заблокували пункт пропуску «Вишнє Нємецке» на кордоні з Україною

Словацькі перевізники заблокували пункт пропуску «Вишнє Нємецке» на кордоні з Україною

Укрінформ
Спілка перевізників Словаччини блокує рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецке», суміжний із українським пунктом «Ужгород».

Як передає Укрінформ, про це повідомила Державна прикордонна служба України з посиланням на Прикордонну поліцію Словацької Республіки.

Блокування руху вантажного автотранспорту, що прямує до «Вишнє Нємецкого», розпочалося о 13:30 вівторка, 21 листопада.

«Про терміни блокування не повідомляється, хоча не виключається, що такі дії словацьких перевізників можуть бути довготривалими», – попереджають у ДПСУ.

Наголошується, що українські прикордонники вживають заходів для відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі словацькими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускати через кордон.

Читайте також: Українські перевізники у відповідь польським розпочали протест на кордоні

На цей час на території Словаччини перед пунктом пропуску «Вишнє Нємецке» в напрямку України перебувають близько 300 вантажівок. Про ситуацію з блокуванням руху повідомлені всі відповідні органи.

Пропуск легкового автотранспорту й автобусів здійснюється у штатному режимі.

Як повідомляв Укрінформ, із 6 листопада триває анонсована акція протесту польських перевізників на польсько-українському кордоні.

Читайте також: Заблоковані в Польщі

Перемовини на державному рівні результату не дали. За три дні пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» перетнули всього 317 вантажівок на в'їзд і 47 на виїзд замість 1800 у кожному напрямку.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-