На виїзд з Польщі у трьох пунктах пропуску очікують 2,5 тисячі вантажівок - Демченко

На виїзд з Польщі у трьох пунктах пропуску очікують 2,5 тисячі вантажівок - Демченко

Укрінформ
На українсько-польському кордоні у трьох пунктах пропуску, де рух блокують польські перевізники, на виїзд із Польщі в Україну очікують близько 2500 вантажівок.

Про це повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” прессекретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Укрінформ.

“Черга, яка створюється на території Польщі з вантажних транспортних засобів, які хочуть перетнути кордон в напрямку України, тільки росте. Станом на ранок сьогодні, це 2500 вантажівок, які очікують на можливість перетину кордону, але їм рух ускладнюють польські перевізники”, - сказав він.

Читайте також: «Транспортний безвіз» України з ЄС не скасують на вимогу польських перевізників - Кубраков

За словами Демченка, більшість вантажівок знаходяться на напрямку пункту пропуску “Ягодин”- понад 50%, інші на пунктах пропуску “Рава-Руська” і “Краківець”.

“На трьох напрямках рух ускладнений на більшості шляхах: як на в’їзд в Україну, так і на виїзд. Залишається лише єдиний напрямок, де більш-менш інтенсивно рухаються автівки на виїзд з України в Польщу, — це пункт пропуску “Краківець”, - зазначив він.

Демченко висловив сподівання, що розблокувати пункти пропуску вдасться завдяки запланованій на 13 листопада зустрічі представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з представниками польської влади та перевізниками.

Читайте також: Україна та Польща в понеділок проведуть зустріч на кордоні щодо розблокування пунктів пропуску

Як повідомлялося, 54-річний водій вантажівки з України помер у Польщі на паркуванні неподалік пункту пропуску "Дорогуськ – Ягодин", де очікував на перетин кордону.

З 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: “Корчова - Краківець”, “Гребенне - Рава Руська”, “Дорогуськ - Ягодин”.

Серед вимог до уряду Польщі - повернення практики дозволів для українських перевізників; посилення для іноземців правил перевезень за ЄКМТ (Європейська конференція міністрів транспорту); неможливість реєструвати компанії в Польщі, якщо її фінансова діяльність відбувається не на території ЄС; створення окремої черги для автомобілів на номерах країн ЄС; створення окремої черги на всіх кордонах для порожніх фур, отримання доступу до української системи "Шлях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-