Галущенко на зустрічі з американськими сенаторами наполягав на санкціях проти Росатома

Галущенко на зустрічі з американськими сенаторами наполягав на санкціях проти Росатома

Укрінформ
Введення санкцій проти російської корпорації «Росатом» є справою найближчого часу.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічей з американськими сенаторами, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

«Наступний етап та справа найближчого часу - це санкції проти «Росатому» та створення всіх передумов, аби світ припинив використовувати ядерні технології ворога. Абсурд, коли країна-член МАГАТЕ окупувала атомну станцію іншої країни МАГАТЕ, порушивши усі стовпи ядерної та радіаційної безпеки. І водночас продовжує продавати свої технології і отримувати від цього надприбутки, які витрачає потім на фінансування війни», - сказав Галущенко.

Читайте також: Росіяни поінформували експертів МАГАТЕ про намір провести аварійні навчання на ЗАЕС

Він також привітав рішення Комітету у закордонних справах Палати представників США щодо підтримки законопроєкту про передачу Україні заморожених активів Росії. Міністр зазначив, що це рішення є важливим етапом на шляху до справедливості і відповідальності, адже активи ворога мають працювати для України - відновлення зруйнованого енергетичного сектору та зростання економіки.

Читайте також: МАГАТЕ має перевірити виконання Росією резолюцій про деокупацію ЗАЕС - Коріков

Як повідомлялося, міністр енергетики Герман Галущенко під час візиту до США провів низку зустрічей із сенаторами, обговорив подальшу підтримку енергетичного сектору України та санкції проти Росії в сфері енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-