Енергоатом: Фіксуємо незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС

Енергоатом: Фіксуємо незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС

Укрінформ
Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції станом на 8:00 суботи, 21 жовтня, знизився до 15,70 м.

Про це Національна атомна енергогенерувальна компанія "Енергоатом" повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Станом на 08:00 21 жовтня фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 15,70 м", – ідеться у повідомленні.

За даними НАЕК, попри підрив російськими військами греблі Каховської ГЕС ситуація залишається стабільною і контрольованою.

Читайте також: Представництво України в Раді керуючих МАГАТЕ може прискорити деокупацію ЗАЕС - Галущенко

Рівень води у "гарячому" каналі Запорізької теплової електростанції, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, нині становить 16,76 м, у "холодному" каналі – 10,75 м.

Як зауважили в Енергоатомі, останнім часом рівень води в обох каналах майже не падає, а показники вже не залежать від Каховського водосховища, адже російська армія його знищила.

Енергоблоки Запорізької АЕС не працюють із вересня 2022 року. Відтоді активне додаткове випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

Читайте також: Росіяни планували створити штучну техногенну катастрофу на ЗАЕС - Буданов

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міндовкілля, загальні збитки довкіллю України через агресію РФ становлять понад 2 трильйони гривень.

Фото: Констянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-