Децентралізація енергосистеми є питанням безпеки - Кудрицький

Децентралізація енергосистеми є питанням безпеки - Кудрицький

Укрінформ
Будівництво електростанцій малої потужності є питанням безпеки енергопостачання, а також здешевлення енергетичного міксу в Україні.

На цьому під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі наголосив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам потрібно розосереджувати генерацію не тому, що ми хочемо бути в тренді "зеленого" переходу. А тому, що це питання безпеки", - сказав Кудрицький.

Читайте також: Волкер назвав чотири аспекти енергетичної безпеки України нинішньої зими

Він пояснив, що коли замість однієї електростанції потужністю 1 тис. МВт буде 100 менших електростанцій, то таку енергосистему не можна буде вивести з роботи масованими ракетними ударами.

"Друге - це питання вартості енергоміксу. Ця генерація - це коктейль із різних технологій. Ми беремо більшу частину з відновлюваної енергетики, щоб здешевити енергомікс. І беремо меншу частину балансуючих потужностей, дорогих, щоб енергосистема могла ефективно збалансувати збільшений обсяг енергії з вітру і сонця", - пояснив очільник Укренерго.

Він наголосив, що зараз Україні потрібно залучати інвестиції у будівництво нових генеруючих потужностей.

Читайте також: Енергосистема України готова до опалювального сезону - Галущенко

Як повідомлялося, у травні Кабінет Міністрів України за поданням Міністерства енергетики схвалив Енергетичну стратегію України до 2050 року. Документ передбачає, зокрема, децентралізацію генерації електроенергії по всій території країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-