Свириденко очікує, що цьогоріч економіка зросте щонайменше на 4%

Свириденко очікує, що цьогоріч економіка зросте щонайменше на 4%

Укрінформ
За підсумками поточного року зростання економіки складе щонайменше 4%, а наступного року - щонайменше 5%.

Про це перший віцепрем'єр-міністра України – міністр економіки України Юлія Свириденко сказала під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі, передає кореспондент Укрінформу.

«Цього року зростання (економіки - ред.) у нас буде щонайменше 4%, наступний рік ми прогнозуємо щонайменше 5%. Якщо подивитись по основним галузям, то у нас є зростання і в машинобудуванні, і в будівельній галузі, і зростання торгівлі на фоні стабільного попиту», - сказала Свириденко.

Вона зазначила, що основний стимул для такого зростання - це макродопомога бюджету, яка створює стимули для виплат заробітніх плат держслужбовцям, військовим та йде на забезпечення соцвиплат.

Читайте також: У Мінекономіки прогнозують зростання ВВП до 5% на кінець року

«Я прогнозую, що наступний рік ми будемо помірно, але зростати, звичайно, для нас великий виклик - це логістичні перепони і експортні можливості. Якщо ми зможемо відновити постійно діючий коридор для аграрної продукції, то тоді можна очікувати і більш оптимістичні прогнози щодо економічного зростання», - зауважила Свириденко.

Читайте також: Естонія може долучитись до відновлення української економіки

Як повідомлялось, Міжнародний валютний фонд очікує зростання ВВП України за підсумками 2023 року на рівні 2%, що значно відрізняється від квітневого прогнозу Фонду на цей рік, який мав негативну динаміку на рівні «мінус» 3% для охопленої війною країни. За прогнозами Світового банку, зростання ВВП України цього року очікується на рівні 3,5%.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-