У Польщі заперечують заяви про імпорт вугілля з Росії - купують у Казахстані

У Польщі заперечують заяви про імпорт вугілля з Росії - купують у Казахстані

Укрінформ
Вугілля, про імпорт якого до Польщі напередодні заявив опозиційний польський сенатор Кшиштоф Брейза, походить не з Росії, а з Казахстану.

Про це в ефірі радіо ZET сказав речник уряду Польщі Пьотр Мюллер, передає Укрінформ.

“Жодне російське вугілля до Польщі не йде, тому що його в країну заборонено ввозити. Вчорашній “скандал”, який намагався розкрутити пан Брейза, стосується вугілля з Казахстану”, - стверджує Мюллер.

Він додав, що інформація про імпорт вугілля з Росії є лише “припущенням”, а якщо це дійсно було російське вугілля, то опозиційний політик повинен навести відповідні докази. 

Читайте також: ЄС скоротив постачання російського газу трубопроводами до 8%

Як повідомлялося, сенатор від опозиційної партії “Громадянська коаліція” Кшиштоф Брейза заявив, що за останній рік до Польщі попри ембарго ЄС було перевезено з російських портів близько 1,5 млн тонн вугілля. Перевезення на невеликих суднах із Ленінградської області здійснюють російські моряки невеликими партіями – по 2 тис. тонн – із портів Санкт-Петербурга та Виборга. За його даними, перевезення вугілля з РФ до портів Щецина, Гданська, Гдині і Свіноуйсця здійснюють російські моряки, але на суховантажних суднах під прапорами Мальти, Кіпру чи Антигуа і Барбуди.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-