Британська розвідка відзначила перехід України на ядерне паливо західного виробництва

Британська розвідка відзначила перехід України на ядерне паливо західного виробництва

Укрінформ
У Британії відзначили перехід України на ядерне паливо західного виробництва, що є ще одним кроком до енергетичної незалежності від РФ.

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х повідомило Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Як зазначається, 10 вересня 2023 року "Енергоатом", оператор українських АЕС, оголосив, що успішно завантажив реактор на Рівненській атомній електростанції (АЕС) ядерним паливом західного виробництва.

Читайте також: На АЕС вперше завантажили паливо, вироблене спільно Westinghouse і Енергоатомом - Галущенко

Усі українські АЕС мають реактори радянської конструкції, і до лютого 2022 року Україна залежала від Росії у постачанні ядерного палива. Після повномасштабного вторгнення Росії Україна прискорила реалізацію планів диверсифікації поставок.

«Оскільки ядерна енергія забезпечує приблизно половину української електроенергії, успіх "Енергоатому" у закупівлі та завантаженні західного палива є важливим етапом у довгостроковому відриві України від Росії, вплив якої на енергопостачання України значно зменшився», - наголошується у зведенні.

Читайте також: Енергоатом влітку перевиконав план виробництва електроенергії на 19%

Як повідомляв Укрінформ, на українських електростанціях у реактори ВВЕР 440 вперше завантажили вироблене компанією Westinghouse спільно з "Енергоатомом" паливо, яке раніше виготовляла лише Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-