Укренерго повернуло до роботи дві високовольтні лінії

Укренерго повернуло до роботи дві високовольтні лінії

Укрінформ
У неділю ремонтні бригади Укренерго повернули в роботу дві високовольтні лінії на сході країни, які були пошкоджені внаслідок артобстрілів росіян; це дозволило відновити видачу в мережу електроенергії з однієї з електростанцій.

Як передає Укрінформ, про це Укренерго повідомило у Фейсбуці.

За даними компанії, вчора, 3 вересня, вечірній максимум споживання був на 6,7% нижчим, ніж у попередню неділю, 27 серпня.

Зазначається, що через негоду було знеструмлено 4 населених пункти в Чернівецькій області; через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 427 населених пунктів.

Внаслідок артилерійських обстрілів росіянами прифронтових територій є нові пошкодження у мережах на Донеччині, Харківщині, Запоріжжі, Херсонщині. Відновлення живлення відбувається з дозволу військових, нагадали в компанії.

Читайте також: На Полтавщині застосують тренувальний графік відключень електроенергії

Сьогодні в енергосистемі є як імпорт електроенергії, так і експорт. Імпорт здійснюється зі Словаччини та Молдови; загальний обсяг - 2950 МВт-год., з максимальною потужністю в окремі години до 646 МВт. Експорт здійснювався з 11:00 до 13:00 до Словаччини загальним обсягом 400 МВт-год.

Як повідомлялось, у суботу в Донецькій області через обстріли відключилася лінія електропередачі 110 кВ, яка живила шахту поблизу Торецька. На момент знеструмлення під землею було 27 шахтарів, усіх вивели на поверхню. Пошкоджену лінію відремонтовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-