Порти США допоможуть відновити морську інфраструктуру України

Порти США допоможуть відновити морську інфраструктуру України

Укрінформ
ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) підписало меморандум із портами Південної Луїзіани та Нового Орлеану (США) про співпрацю в напрямках технічного планування, розвитку, будівництва, адміністрування, експлуатації та обслуговування портової інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМПУ у Фейсбуці.

Зазначається, що у межах меморандуму узгоджена співпраця з Одеським морським портом (ОФ ДП «АМПУ»).

"Сполучені Штати та Україна, будучи двома провідними світовими експортерами зерна, пишаються своєю роллю у забезпеченні світу продовольством. Цей меморандум закріплює підтримку українського народу в захисті своєї свободи і створює альянс з нашими українськими партнерами, який зосереджується на нашій спільній місії - обслуговувати клієнтів по всьому світу і створювати економічне процвітання для наших громад", - підкреслив генеральний директор порту Південної Луїзіани Пол Метьюз.

Читайте також: У дунайських та Одеському портах внаслідок обстрілів знищені 270 тисяч тонн зерна - експерт

Як повідомлялося, росіяни систематично обстрілюють українську портову інфраструктуру. Після припинення дії "зернової угоди" у липні 2023 року, ворог здійснив низку атак на порти Одещини та Дунайські морські порти. За даними Всеукраїнської аграрної ради, внаслідок цих атак було знищено близько 270 тис. т зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-