Мінекономіки та Єврокомісія завершили другий раунд консультацій щодо Плану України

Мінекономіки та Єврокомісія завершили другий раунд консультацій щодо Плану України

Укрінформ
Міністерство економіки України завершило другий раунд консультацій з делегацією Європейського Союзу щодо спільної роботи над Планом України, передбаченого програмою Ukraine Facility на 2024 - 2027 роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«На попередній зустрічі ми узгодили структуру та розподіл тем. Тепер зосередилися на формі <...>. План складатиметься з кількох ключових блоків, серед яких макрофінансові сценарії відбудови, основні та секторальні реформи, пріоритетні для розвитку сектори, збільшення спроможності засвоєння інвестицій та кроссекційні теми - євроінтеграція, цифровізація, регіональний розвиток та клімат», - розповіла перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також: Понад 11 тисяч українців отримали ваучер на навчання державним коштом - Мінекономіки

За її словами, консультації з ЄС покликані виробити найбільш ефективний формат співпраці, який дозволить досягти цілей програми та наблизити європейську інтеграцію України.

«Зокрема, під час останніх консультацій ми обговорили ключові напрями для реформ – це правосуддя, антикорупційна політика, протидія відмиванню коштів, реформа публічного управління. Окремий блок – секторальні реформи, покликані забезпечити швидкий розвиток української економіки. Обговорили і кроссекційні теми – регіональний розвиток та відновлення України, питання клімату», - наголосила Свириденко.

За її словами, нині завершується підготовка концептуальної записки, яка після затвердження стане основою для подальших консультацій та перемовин з донорами та міжнародними організаціями.

Читайте також: Що сприяє економічній стійкості України під час війни за Незалежність

Як повідомлялось, повністю завершити підготовку Плану України передбачається до 31 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-