Україна та Румунія погодили відкриття нового пункту пропуску

Україна та Румунія погодили відкриття нового пункту пропуску

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив проєкт угоди між Україною та Румунією щодо відкриття нового міжнародного пункту пропуску Біла Церква – Сігету Мармацієй; новий пункт розрахований на пропуск 500 вантажівок на добу, близько тисячі легкових авто та 100 автобусів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінвідновлення у Телеграмі.

“Порушення логістичних ланцюгів через російське вторгнення та зростання навантаження на автомобільні пункти пропуску вимагає від нас рішень щодо розбудови прикордонної інфраструктури. Водночас вантажопотік до Румунії вже складає 18% серед всіх країнів-сусідів України та займає друге місце загалом. Новий пункт пропуску буде розрахований на пропуск 500 вантажівок на добу, близько тисячі легкових авто та 100 автобусів”, – підкреслив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Зазначається, що першим кроком є погодження на рівні урядів проєкту угоди. Безпосередньо будівництвом буде займатись Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Читайте також: Румунія хоче подвоїти потужності для транзиту зерна з України

Як повідомлялося, раніше Україна і Молдова підписали угоду про будівництво мосту через Дністер на українсько-молдовському кордоні в районі населених пунктів Ямпіль та Косеуць.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-