Перше цивільне судно пройшло через новий український гуманітарний коридор

Перше цивільне судно пройшло через новий український гуманітарний коридор

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що перше цивільне судно пройшло через новий український гуманітарний коридор, вийшовши з Одеського порту, і зараз прямує до Босфору.

Про це ідеться в його Твіттері, передає Укрінформ.

“Щойно Україна зробила важливий крок до відновлення свободи судноплавства в Чорному морі. Перше цивільне судно пройшло через новий український гуманітарний коридор, вийшовши з Одеського порту. Зараз воно прямує до Босфору”, - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що раніше Україна офіційно повідомила Міжнародну морську організацію про роботу коридору.

Читайте також: Коридори в Чорному морі мають знаходитися під міжнародною гарантією - Гуменюк

“ІМО вкотре підтвердила суверенні права України на регулювання навігації та закликала Росію припинити погрози й дотримуватися міжнародних конвенцій. Море має бути безпечним для всіх. Це принципово для України та наших партнерів. Свобода й безпека мореплавства – фундаментальні принципи міжнародних відносин”, - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня 2023 року Україна оголосила нові тимчасові маршрути для торговельних суден, що йдуть до/з чорноморських морських портів України, але попередила, що на всіх маршрутах зберігається військова загроза та мінна небезпека з боку Російської Федерації.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-