США нададуть українським аграріям із постраждалих регіонів насіння озимого ріпаку

США нададуть українським аграріям із постраждалих регіонів насіння озимого ріпаку

Укрінформ
Через американську урядову програму USAID Агро фермери шести найбільш постраждалих через війну українських областей отримають 1 700 посівних одиниць насіння озимого ріпаку.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, передає Укрінформ.

«Уряд США через програму USAID Агро у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть українським агровиробникам 1,700 посівних одиниць насіння озимого ріпаку. Насіння бренду Dekalb від компанії Байєр вистачить орієнтовно для посіву 5,100 гектарів культури», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в межах програми посівний матеріал отримають фермери Донецької, Харківської, Сумської, Чернігівської, Запорізької, Херсонської (за винятком тимчасово окупованих територій) областей.

Учасники мають бути зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи – підприємці та обробляти від 5 до 500 га. Кожен учасник зможе отримати до 15 посівних одиниць насіння, залежно від площі землі в обробітку.

За підтримки Мінагрополітики реєстрація на отримання допомоги вже розпочалася в Державному аграрному реєстрі (ДАР) та триватиме до 18 серпня або до вичерпання планових обсягів допомоги.

Читайте також: Мінвідновлення і проєкт USAID домовилися про розбудову експортної інфраструктури

Як повідомлялося, після призупинення Росією участі у зерновій ініціативі, USAID оголосило про виділення додаткових $250 млн на підтримку аграрного сектору України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-