Кабмін оновив вимоги до організації діяльності ринків

Кабмін оновив вимоги до організації діяльності ринків

Укрінформ
Уряд скасував норму щодо сплати ринкового збору для підприємців, які провадять торговельну діяльність понад 30 днів на одному ринку.

Про це в Телеграмі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Внесено зміни до Положення про основні вимоги до організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: «Плюс» безпілотники: уряд розширив перелік компаній, які можуть приєднатись до Дія.City

Зокрема, змінами передбачено, що у разі коли підприємець провадить торговельну діяльність, субʼєкт господарювання за наявності у нього можливостей за заявою такого підприємця укладає з ним договір оренди торговельного місця.

Застарілу норму щодо сплати ринкового збору в разі, коли підприємець провадить торговельну діяльність 30 і більше днів на одному ринку, скасовано.

Крім того, визнано такою, що втратила чинність, постанову уряду від 5 березня 2009 року №278 «Про заходи щодо стабілізації цін за надання послуг та оренду торгових приміщень (площ) у торговельних обʼєктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів в умовах фінансово-економічної кризи».

Читайте також: Уряд вніс зміни до плану заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл

Як повідомлялося, уряд 3 липня 2023 року ухвалив постанову про продовження державного регулювання цін на окремі види продовольчих товарів у період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-