Кабмін націоналізував «Сенс Банк»

Кабмін націоналізував «Сенс Банк»

Укрінформ
Кабінет Міністрів прийняв рішення про участь держави у виведенні з ринку АТ «Сенс Банк» для забезпечення стабільності фінансової системи України і захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Сьогодні, 21 червня, Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про участь держави у виведенні системно важливого банку з ринку» щодо участі держави в особі Міністерства фінансів України у виведенні з ринку системно важливого банку АТ «Сенс Банк», що дасть змогу забезпечити подальшу стабільну роботу банку, захист інтересів вкладників й інших кредиторів банку, у зв’язку із застосуванням до власників істотної участі у банку санкцій, та запобігти негативним наслідкам на фінансовому ринку", - йдеться в повідомленні.

Націоналізація банку не вплине на виконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками та клієнтами. Органом управління корпоративними правами за акціями банку, що належать державі, визначено Міністерство фінансів України.

Читайте також: У «Сенс Банк» ввели тимчасову адміністрацію

Процедуру націоналізації банку, у тому числі, призначення нового керівництва буде забезпечено у найкоротші терміни для його безперебійної роботи. Участь держави у виведенні з ринку системно важливого банку є необхідним кроком задля збереження стабільності банківської системи та ефективним методом захисту вкладників та інших кредиторів банку, у разі застосування санкцій до власників істотної участі у банку.

Читайте також: Виведення з ринку Сенс Банку: ніхто, крім ексвласників-росіян, не постраждає

Після закінчення дії воєнного стану Мінфін здійснить залучення інвесторів для продажу АТ «Сенс Банк».

Як повідомлялося, 20 липня правління Національного банку ухвалило рішення вивести з ринку системно важливий банк АТ "Сенс Банк» та звернулося з пропозицією до Кабінету Міністрів України щодо участі держави в цій процедурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-