У «Сенс Банк» ввели тимчасову адміністрацію

У «Сенс Банк» ввели тимчасову адміністрацію

Укрінформ
В АТ «Сенс Банк» 21 липня 2023 року розпочалася тимчасова адміністрація, сервіси для фізичних осіб працюють у звичайному режимі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"Сьогодні, відповідно до рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд), в АТ «Сенс Банк» було запроваджено тимчасову адміністрацію. Команда Фонду уже працює в Банку і здійснює усі заходи в межах повноважень, визначених законодавством", - йдеться в повідомленні.

Зважаючи на те, що АТ «Сенс Банк» входить до переліку системно важливих банків, Національний банк України, як повідомлялося, направив до Кабінету Міністрів України пропозицію щодо участі держави у виведенні Банку з ринку.

Читайте також: Клієнти «Сенс банку» не відчують незручностей, пов'язаних зі зміною власника – Фонд гарантування

Станом на 21 липня Фонд забезпечує стабільну операційну діяльність Банку. Сервіси для фізичних осіб працюють у звичайному режимі. Зокрема, здійснення платежів та отримання коштів у банкоматах для фізичних осіб доступні у рамках звичних, встановлених регулятором та банком лімітів, без додаткових обмежень зі сторони Фонду. Також без обмежень приймаються платежі юридичних осіб.

Читайте також: У НБУ пояснили причини виведення з ринку «Сенс Банку»

Як повідомлялося, 20 липня правління Національного банку ухвалило рішення вивести з ринку системно важливий банк АТ "Сенс Банк» та звернулося з пропозицією до Кабінету Міністрів України щодо участі держави в цій процедурі.

Читайте також: Виведення з ринку Сенс Банку: ніхто, крім ексвласників-росіян, не постраждає

Тимчасову адміністрацію в "Сенс Банку" очолить начальник управління раннього реагування департаменту дистанційного та інспекційного моніторингу діяльності банків ФГВФО Вікторія Степанець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-