Нафта дорожчає після зниження цін напередодні

Нафта дорожчає після зниження цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок помірно піднімаються у вівторок, 18 липня, після зниження за підсумками двох попередніх сесій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна вересневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $78,76 за барель, що на 26 центів (0,23%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти подешевшали на $1,37 (1,7%) – до $78,5 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилися на 29 центів (0,39%) і становили $74,44 за барель. За підсумками попередньої сесії вони знизилися на $1,27 (1,7%) – до $74,15 за барель.

Нафта завершила в мінусі дві останні сесії поспіль. Напередодні негативним чинником стали статдані з Китаю, які вказали на зростання ВВП КНР на 6,3% у річному вираженні у другому кварталі після підйому на 4,5% у січні-березні. Консенсус-прогноз експертів, опитаних Trading Economics, передбачав підвищення на 7,3%.

Читайте також: Росія скоротить експорт нафти у серпні - ЗМІ

Крім того, зниження викликала новина про відновлення видобутку на родовищах Аль-Шарара та Аль-Філь у Лівії, де виробництво було припинено минулого тижня через акції протесту.

У вівторок підтримку цін надає прогноз Міненерго США, який передбачає зниження видобутку сланцевої нафти в Штатах у серпні до 9,4 млн барелів на добу. Якщо прогноз виправдається, скорочення видобутку буде зафіксовано вперше із грудня минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-