З ремонту вийшов енергоблок потужністю 240 МВт – Міненерго

З ремонту вийшов енергоблок потужністю 240 МВт – Міненерго

Укрінформ
Станом на 14 липня в енергосистему України повернувся з ремонту енергоблок теплової генерації, а через негоду в країні знеструмлені 140 населених пунктів у 6 областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

«З ремонту, який тривав у межах масштабної ремонтної кампанії енергетичних об’єктів, вийшов енергоблок теплової генерації потужністю 240 МВт. Ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної – триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через негоду та викликані нею технологічні порушення знеструмлено 140 населених пунктів у Київській, Полтавській, Львівській, Чернігівській, Одеській, Чернівецькій областях. Переважна більшість із них – на Київщині.

Читайте також: На ЗАЕС готуються перевести четвертий енергоблок з холодного в гарячий стан зупину - МАГАТЕ

Уночі ворог завдав чергового удару по території України. На котельні ТЕЦ вибуховою хвилею було вибито вікна, персонал не постраждав, обладнання пошкоджено не було.

Водночас, триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. Через обстріли знеструмлювалися споживачі в Дніпропетровській, Донецькій, Чернігівській, Харківській областях. Внаслідок попередніх обстрілів залишається без світла частина споживачів у Запорізькій та Херсонській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. На Херсонщині заживили 1 населений пункт, який був знеструмлений з початку деокупації.

Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. У Херсоні без світла залишаються 12,9 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Читайте також: Україна домовляється з Болгарією про купівлю російських ядерних реакторів - Галущенко

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,46 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Як повідомлялося, 5 липня на 4 дні раніше завершився ремонт на одному з блоків АЕС. Додано 1000 МВт потужності в енергосистему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-