НКРЕКП скасувала рішення про підвищення тарифів на воду

НКРЕКП скасувала рішення про підвищення тарифів на воду

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, скасувала рішення про збільшення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу регулятора.

«Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, під час свого позачергового засідання скасувала рішення від 29 червня 2023 року щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Згідно з цим рішенням тарифи на послуги 34 водоканалів з 1 липня 2023 року мали зрости в середньому на 32%», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Бізнес закликає НКРЕКП переглянути запропоновані граничні ціни на електроенергію

Наразі регулятор розпочинає консультації з Кабінетом Міністрів та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з Державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів.

Як повідомлялось, 29 червня НКРЕКП встановила нові тарифи на воду для 33 водоканалів та АТ «Укрзалізниця». Середньозважене зростання склало 32%.

Президент України розкритикував рішення НКРЕКП підвищити тарифи на водопостачання для населення, назвавши його «ганебним і непрофесійним».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-