Уряд призначив Сметаніна новим очільником Укроборонпрому

Уряд призначив Сметаніна новим очільником Укроборонпрому

Укрінформ
Кабінет Міністрів призначив керівником Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» Германа Сметаніна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДК "Укроборонпром" у Телеграмі.

"Рішенням Кабінету Міністрів України керівником Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» (правонаступник ДК «Укроборонпром») призначено Германа Сметаніна. Розпорядження набирає чинності з 28 червня 2023 року", - йдеться в повідомленні.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін зазначив, що зміна керівництва найбільшого державного підприємства у галузі ОПК є одним із перших суттєвих кроків до процесу трансформування концерну.

"Перед новопризначеним гендиректором стоять три основні задачі: наростити виробництво боєприпасів та військової техніки, побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру та трансформувати Укроборонпром. Це важливі кроки для втілення «залізних змін» у сфері вітчизняного оборонного виробництва", - зауважив очільник міністерства.

Читайте також: В Укроборонпромі провели перевірку – встановлюють причини невиконання ракетної програми

Зазначається, що головним фокусом роботи Сметаніна стане кратне збільшення виробництва боєприпасів та військової техніки.

Герман Сметанін має 9-річний досвід роботи у сфері оборонно-промислового комплексу. Він починав кар'єру у Харківському конструкторському бюро машинобудування, яке є складовою частиною Укроборонпрому. Надалі працював головним конструктором та головним інженером Львівського бронетанкового заводу. У 2020-2021 роках працював директором з виробництва ДП «Завод імені В.О. Малишева». З квітня 2021 року по квітень 2023 року працював директором Державного підприємства «Харківський бронетанковий завод». У квітні 2023 року Кабінетом Міністрів України призначений генеральним директором Державного підприємства «Завод імені В.О. Малишева».

Як повідомлялось, 27 червня Президент Володимир Зеленський звільнив Юрія Гусєва з посади гендиректора «Укроборонпрому» згідно з поданою заявою.

Фото: facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-