Порти та пункти пропуску: Шмигаль провів розмову з новим прем’єром Румунії

Порти та пункти пропуску: Шмигаль провів розмову з новим прем’єром Румунії

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з новопризначеним прем’єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку розширення логістичних можливостей між державами.

Про це Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Обговорили розширення логістичних можливостей між нашими державами. Маємо потенціал збільшення транзиту втричі за рахунок розвитку пунктів пропуску, поромних переправ і морських та річкових портів. Запропонував опрацювати відповідні кроки на рівні урядів із застосуванням усіх найкращих європейських практик. Зокрема, з впровадженням спільного митного контролю, обміном баз даних та інших заходів», - написав він.

Читайте також: Румунія може спрямувати частину прибутків енергокомпаній на підтримку енергосектора України

Шмигаль подякував за позицію уряду Румунії щодо підтримки вступу України в ЄС і НАТО, а також за допомогу на всіх рівнях під час повномасштабної війни.

«Очікуємо на подальший тісний діалог на користь наших країн», - підкреслив Шмигаль.

Як повідомлялося, парламент Румунії 15 червня висловив вотум довіри новому уряду країни на чолі з прем’єр-міністром Марчелом Чолаку.

До цього президент Румунії Клаус Йоганніс призначив лідера Соціал-демократичної партії Марчела Чолаку головою нового уряду в межах угоди про ротацію прем'єр-міністрів, що має на меті забезпечити політичну стабільність у країні.

Фото: Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-