Для Укроборонпрому ухвалили стратегію розвитку до 2034 року

Для Укроборонпрому ухвалили стратегію розвитку до 2034 року

Укрінформ
Наглядова рада ДК «Укроборонпром» ухвалила Стратегію, яка визначає пріоритети роботи концерну та його підприємств на 2023-2034 рр.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ДК.

«Наглядова рада ухвалила Стратегію, яка визначає пріоритети для концерну та його підприємств-учасників на 2023-2034 рр. Головним завданням є сталий розвиток виробничої та технологічної бази для серійного виготовлення і постачання продукції та робіт, а також – надання послуг оборонного призначення для потреб Сил безпеки та оборони України», - йдеться в повідомленні.

Серед ключових пріоритетів Укроборонпрому та його підприємств: збереження традиційних науково-технічних і виробничих компетенцій; створення нових технологічних і виробничих компетенцій завдяки трансферу технологій від передових західних компаній; підтримка всього життєвого циклу експлуатації новітніх зразків ОВТ.

Читайте також: В Укроборонпромі розповіли про створення спільного підприємства з Rheinmetall

Одним із визначальних чинників у діяльності підприємств ДК буде забезпечення досягнення оперативної сумісності та взаємозамінності між озброєнням і військовою технікою Сил безпеки й оборони України та держав-членів Альянсу завдяки розвитку широкої кооперації з військово-промисловими компаніями США, а також інших країн-членів НАТО і ЄС.

Документ розроблено командою ДК «Укроборонпром» з урахуванням зміни стратегічного середовища (на світовому, регіональному та національному рівні), змін потреб Сил безпеки та оборони України в ОВТ, переформатування міжнародних ринків ОВТ тощо.

Читайте також: Україна успішно застосувала ударний дрон із дальністю ураження 1000 кілометрів

До обговорення проєкту Стратегії, крім представників вітчизняних наукових установ та організацій, залучені представники The Institute for Defense Analyses – Інституту оборонного аналізу США.

Як повідомлялось, у травні уряд оприлюднив постанову про утворення акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість». Це – один з ключових кроків до реформування державного сектору оборонно-промислового комплексу нашої країни.

Реформа відкриває шлях до трансферу новітніх технологій, створення спільних підприємств з іноземними партнерами, залучення інвестицій, поглибленого державно-приватного партнерства. Що значно підвищить загальну ефективність державного сектору ОПК України, а також матиме особливе значення під час війни з росією та у повоєнний період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-