Торгівельними місіями в країнах Африки опікуватиметься окреме держпідприємство - рішення уряду

Торгівельними місіями в країнах Африки опікуватиметься окреме держпідприємство - рішення уряду

Укрінформ
Кабінет Міністрів погодив пропозицію Мінагропроду про утворення товариства з обмеженою відповідальністю «Українсько-Африканська торгівельна місія», 100% якого належатиме державі.

Як передає Укрінформ, про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі.

"Погоджено пропозицію Міністерства аграрної політики та продовольства щодо утворення товариства з обмеженою відповідальністю «Українсько-Африканська торгівельна місія», статутний капітал якого становить 1 тис. гривень, 100 відсотків якого належать державі, та повноваження з управління корпоративними правами держави в якому здійснює зазначене міністерство", - написав Мельничук.

Він зазначив, що місія діятиме на постійній основі для забезпечення зовнішньоекономічних інтересів України в державах Африки та підтримання в них процесу надання гуманітарної допомоги шляхом здійснення консультативних послуг.

Як повідомлялося, Україна постачає продовольство до африканських країн у межах гуманітарних програм ООН та програми Grain from Ukraine.

Читайте також: Уряд затвердив порядок управління побутовими відходами в особливих умовах

Grain from Ukraine ініціював Президент України Володимир Зеленський. Вона передбачає закупівлю українського зерна країнами-партнерами та передачу його державам, які потерпають через гуманітарну кризу. Програма реалізується в партнерстві з World Food Program під егідою ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-