Збитки довкіллю через торішні обстріли РФ військових об’єктів сягають 298 мільярдів – Міноборони

Збитки довкіллю через торішні обстріли РФ військових об’єктів сягають 298 мільярдів – Міноборони

Укрінформ
Збитки довкіллю через бомбардування російськими окупаційними військами військових об’єктів в Україні тільки у 2022 році оцінюються у 298 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Military Media Center з посиланням на інформацію представника Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони Владислава Дударя, оприлюднену під час круглого столу «Земля, скалічена війною: як відновлювати ґрунти після бойових дій та катастрофи на Каховській ГЕС?».

Читайте також: У Міндовкіллі назвали руйнування Каховської ГЕС найбільшим екоцидом з початку війни

За його словами, відповідна оцінка, яка враховує забруднення територій і викиди в атмосферу, проведена в рамках роботи спільної робочої групи за участю фахівців Міноборони та Міндовкілля. За усіма фактами бомбардувань військова прокуратура та СБУ зареєстрували відповідні кримінальні провадження.

«За це рік (2023 – ред.) ми провели обстеження близько 40 об’єктів, і відповідні розрахунки зараз проводяться Держекоінспекцією», – додав представник Міноборони.

Читайте також: Шкода довкіллю та цивільному майну: Франція направила в Україну ще дві групи криміналістів

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня заступник начальника управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Ставнійчук повідомив, що сума збитків, завданих РФ надрам, атмосферному повітрю, водним та земельним ресурсам України, вже сягає 8 трлн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-