Уряд Німеччини закупив 66 БТР для України

Уряд Німеччини закупив 66 БТР для України

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини підписав контракт з компанією Flensburger Fahrzeugbau GmbH на закупівлю 66 бронетранспортерів типу FFG APC для подальшої передачі Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на німецький телеканал ntv.

"Щоб підтримати Україну в її захисті від російської агресії, німецький уряд придбав більше військової техніки. Речниця федерального міністерства оборони повідомила, що з компанією Flensburger Fahrzeugbau GmbH (FFG) було підписано контракт на 66 бронетранспортерів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Резніков обговорив з міністром оборони ФРН подальші кроки військової співпраці

Таким чином, як зазначає телеканал, ЗСУ отримають від Німеччини не БТРи типу "Fuchs" від компанії-виробника Rheinmetall – всупереч сподіванням України – а бронетранспортери "FFG APC". Ці "машини підвищеної прохідності" проходять доукомплектування у Фленсбурзі й після передачі українській стороні будуть використовуватися для захищеного транспортування військ. За повідомленнями ЗМІ, це будуть легкі броньовані колісні машини типу BATT UMG, які оснащуватимуться лише за ліцензією у Фленсбурзі.

У німецькому уряді пояснили, що бронетранспортери "Fuchs" компанії Rheinmetall, які перебувають на озброєнні Бундесверу в численних варіантах з 1980-х років, були альтернативою. Однак вони були б шість-сім разів дорожчими за бронетранспортер FFG. Саме тому вибір врешті-решт було зупинено на "FFG APC".

"У центрі уваги завжди перебувають потреби України", - пояснила прессекретар міноборони ФРН.

Читайте також: Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги

За її словами, "кожна закупівля" детально обговорюється з українською стороною. Спеціальна група щодо України звертає увагу не лише на вартість, але й на можливі терміни поставок. Адже також важливо, щоб техніка була "доставлена в Україну якомога швидше".

Коли бронетранспортери від Flensburger Fahrzeugbau GmbH прибудуть в Україну, невідомо. Зі зрозумілих причин німецький уряд не надає більше деталей про поставку.

Як передає Укрінформ, 14 травня федеральний канцлер ФРН Шольц Німеччина повідомив, що Німеччина надасть Україні додатковий пакет військової допомоги вартістю 2,7 млрд євро, який допоможе українцям ефективно захищатися від агресора.

Фото: © TAG The Armoured Group, armoredcars.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-