Пісторіус закликав країни Індо-Тихоокеанського регіону зайняти чітку позицію проти війни РФ в Україні

Пісторіус закликав країни Індо-Тихоокеанського регіону зайняти чітку позицію проти війни РФ в Україні

Укрінформ
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав держави Індо-Тихоокеанського регіону зайняти чітку позицію проти атак на міжнародну архітектуру безпеки, зокрема війни Росії проти України.

З таким зверненням він виступив у неділю, 4 червня, на азійському безпековому форумі "Діалог Шангрі-Ла", передає Укрінформ із посиланням на DW.

"Це неймовірно небезпечно для всього світу: якщо Росія переможе, сигнал ревізіоністським силам у світі полягатиме в тому, що агресія та неспровоковане застосування військової сили є прийнятними та можуть бути успішними. Зокрема, й тут - в Індо-Тихоокеанському регіоні", - сказав Пісторіус.

Водночас він подякував багатьом державам регіону, які виступили з чіткими заявами про те, що міжнародна спільнота не сприймає цієї війни.

Виступаючи перед представниками понад 40 держав, міністр зазначив, що для Німеччини "агресивна війна президента РФ Володимира Путіна посеред Європи стала історичним поворотним пунктом у її зовнішній та безпековій політиці".

Читайте також: Німеччина має допомогти Україні та подбати про власну армію - Пісторіус

"Ми зобов'язуємося брати більшу відповідальність за нашу власну безпеку та безпеку наших союзників і партнерів", - сказав Пісторіус.

За його словами, це зобов'язання передбачає, зокрема, переосмислення політики експорту озброєнь, "особливо щодо підтримки країн-партнерів з їхніми законними правами на самооборону".

Як повідомляв Укрінформ, 2-4 червня у Сінгапурі проходить масштабний безпековий форум «Діалог Шангрі-Ла», на якому розв’язана РФ війна проти України є однією з головних тем.

Серед учасників - представники США, Китаю та Євросоюзу, зокрема глави та високопосадовці оборонних відомств, військові, дипломати, виробники зброї та аналітики з питань безпеки.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-