«Їх убили російські зброя та ненависть»: Зеленський показав відео з дітьми, чиї життя забрав ворог

«Їх убили російські зброя та ненависть»: Зеленський показав відео з дітьми, чиї життя забрав ворог

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголошує, що російські зброя та ненависть щодня продовжують забирати та руйнувати життя українських дітей.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Фейсбуці та опублікував відповідне відео.

“13-річний Дмитро з Харкова, 4-річна Ліза з Вінниці, Сергійко з Новосолоного, якому було лише 2 дні. У списку невинних дитячих жертв російської агресії вже щонайменше 500 наших дітей”, - заявив Зеленський.

Відео: Володимир Зеленський

За словами Президента, ці діти могли стати відомими вченими, художниками, спортивними чемпіонами, творити історію України, але їх убили російські зброя та ненависть, які щодня продовжують забирати та руйнувати життя українських дітей.

Глава держави нагадав, що точну кількість постраждалих дітей неможливо установити через активні бойові дії та захоплення російськими військами частини території України.

Читайте також: Російська армія вбила в Україні вже 485 дітей, ще 1005 поранила

“Щоб захистити життя, ми повинні вистояти та перемогти у цій війні! Вся Україна, всі наші люди, всі наші діти мають бути вільними від російського терору!”, - підкреслив Президент.

Як повідомлялося, у 2021 році Верховна Рада України ухвалила постанову про вшанування щороку 4 червня пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-