Україна не має відношення до атак безпілотників на Москву - Подоляк

Україна не має відношення до атак безпілотників на Москву - Подоляк

Єдині новини
Укрінформ
Україна, безумовно, не має відношення до атак безпілотників на Москву, бо нашій країні цього не потрібно робити.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформував радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, відповідаючи на питання, чи можуть ці удари мати для когось стратегічне значення, передає кореспондент Укрінформу.

«Безумовно, Україна до цього не має відношення. Нам це не потрібно робити, бо у нас є достатньо важливі завдання щодо нанесення масштабних ударів, використовуючи дефіцитну зброю, включно з ракетами і дронами, по окупованій території. По-друге, нас з вами набагато більше хвилюють ті удари, які Росія щоночі наносить по нашій столиці», - заявив він.

Читайте також: Речник Генсека ООН: Не можна порівнювати обстріл дронами Москви з постійними атаками на Україну

За його словами, для України не мають стратегічного значення будь-які удари, кількість яких суттєво зростає на внутрішньому просторі рф. "Але це має стратегічне значення для інших цілей. І скажу, що оці атаки дронами, особливо по Рубльовці, показали кілька речей», - уточнив радник керівника ОП.

Він зазначив, що ці дрони – маленькі, і вони летять на невелику відстань.

«Нагадаю, що на 9 травня були (прийняті – ред.) певні рішення щодо заборони використовувати безпілотники, дрони у центральному федеральному окрузі. Але ви бачите, що вони спокійно з московської області чи з будь-якої іншої біля московської області піднялися і ішли собі спокійно на Москву. І що (вони – ред.) показали – абсолютну технічну незграбність Росії сьогодні», - вважає Подоляк.

Читайте також: Слідком РФ завів справу за «фактом атаки» безпілотників на Москву

За його словами, ні «Панцирі», ні РЕБи - нічого не працює, і це шокувало російську політичну еліту зокрема.

Відповідаючи на питання, до чого у політичному контексті може призвести те, що російські олігархи і депутати побачили цю технічну незграбність, він висловив думку, що, скоріше (за все – ред.), це призведе до пришвидшення остаточної десакралізації президента РФ Володимира Путіна і його найближчого оточення, які певний час для цієї еліти здавалися титанами, на яких все тримається.

Окремо радник керівника ОП висловив думку, що це має пришвидшити падіння концепції мобілізації.

«Бо мобілізовані розуміють, що навіть якщо у центрі Росії нічого не контролюється, то безумовно, на війні взагалі вони просто живе м'ясо, яке будуть використовувати, щоб на певний час затримати просування українців», - уточнив Подоляк.

Читайте також: Москву атакували дрони китайського виробництва, які прилетіли з Підмосков’я – InformNapalm

Він сказав, що для політичної еліти Росії очевидними є кілька речей, і одна з них – те, що ніхто нічого не контролює.

За його словами, представники політичної еліти РФ не повернуться у довоєнний час і не зможуть приходити на вручення премії «Греммі» і, як ні в чому не бувало, сидіти поруч з представниками глобальної культурної еліти, не зможуть собі купляти активи у інших країнах і так далі.

«Але хоча б вони зараз думають про те, як уберегтися від абсолютного очевидного вже, який буде в дуже недалекому майбутньому, знаєте, цього, «безумного російського бунту», - сказав радник керівника ОП.

Читайте також: Близько 25 безпілотників над Москвою та Підмосков’ям - слідком РФ шукає причетних

Як повідомлялося, слідчий комітет Росії заявив, що його слідчі розслідують на місці «факти падіння безпілотних літальних апаратів на будинки в Москві». Подоляк назвав дронову «атаку» по Москві «протестом» безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-