У Мелітополі загарбники викрали журналістку та її чоловіка

У Мелітополі загарбники викрали журналістку та її чоловіка

Укрінформ
В окупованому Мелітополі викрали та утримують у нелюдських умовах журналістку Ірину Левченко та її чоловіка Олександра.

Про це в Фейсбуці повідомляє Центр журналістської солідарності, передає Укрінформ.

"6 травня в окупованому російськими військами Мелітополі невідомо куди зникли журналістка Ірина Левченко та її чоловік Олександр. Лише через два тижні вдалося з’ясувати, що подружжя Левченків було без будь-яких пояснень затримане окупаційною владою", - йдеться в дописі.

Зазначається, що свого часу Ірина Левченко працювала журналістом у відомих загальнонаціональних періодичних виданнях. Але нині і вона, і її чоловік – пенсіонери.

Читайте також: У тимчасово окупованому Криму зник активіст Руслан Люманов

"Утримують арештованих в нелюдських умовах, майже без їжі, в холодному підвалі, на бетонній підлозі, їх піддають фізичним та моральним тортурам, висуваючи абсолютно безглузді і надумані звинувачення в тероризмі. Як нам повідомили надійні джерела, Ірину згодом перевели в інше місце. Куди саме – досі невідомо", - зазначили в Центрі журналістської солідарності.

Журналістську громадськість глибоко обурює і хвилює грубе порушення прав людини стосовно колеги Левченко та її чоловіка, наголошується в дописі.

Журналісти вимагають від окупаційної влади Мелітополя припинити беззаконня, дотримуватися міжнародних норм на тимчасово захоплених українських територіях, повернути свободу журналістці-ветерану Ірині Левченко та її чоловікові Олександру.

Читайте також: Росіяни засекретили матеріали справи стосовно незаконно затриманої Леніє Умерової

Також Центр закликав всіх колег, громадські та професійні інституції, всіх громадян України, міжнародну спільноту об’єднатися у боротьбі за їхнє звільнення, за законні права кожної людини на свободу і незалежність.

Як повідомлялося, станом на початок травня Росія скоїла вже 511 злочинів проти журналістів та медіа. Стало відомо про 14 зникнень та 21 викрадення журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-