ОАЕ запустять космічну місію до поясу астероїдів

ОАЕ запустять космічну місію до поясу астероїдів

Укрінформ
Після успішного запуску місії для вивчення Марсу два роки тому еміратське космічне агентство планує відправити корабель до поясу астероїдів між Марсом і Юпітером, який вважається одним із найбільш інтригуючих космічних об’єктів Сонячної системи.

Про це повідомляє в понеділок The New York Times передає Укрінформ.

«Місія поясу астероїдів була достатньо складним викликом. Цікаве дослідження, актуальне для наукової спільноти, гарні можливості для співпраці»,- розповіла у цьому зв’язку голова Космічного агентства Об’єднаних Арабських Еміратів Сара аль-Амірі.

Читайте також: До Землі наближається 76-метровий астероїд

Космічний корабель планується запустити до поясу астероїдів в 2028 році. Він матиме назву MBR Explorer – на честь шейха Мохаммеда бін Рашида аль-Мактума, правителя Дубая та прем’єр-міністра ОАЕ. За планом, у лютому 2030 року апарат досягне астероїда Вестервальд, який має діаметр понад два кілометри та рухається зі швидкістю понад 30 тисяч кілометрів на годину. Після цього корабель досягне ще шість об’єктів у поясі астероїдів між Марсом і Юпітером, у тому числі порівняно великий астероїд Юстиція, який завширшки сягає майже 50 кілометрів.

За словами вчених, це дасть змогу краще розгледіти поверхню астероїдів, зрозуміти їхню внутрішню щільність і структуру, а також підтвердити теорії щодо їх походження.

Читайте також: Китай готується провести в космосі експеримент зі зміни орбіти астероїда

Як повідомлялося, ОАЕ в липні 2020 року запустили космічний зонд «Аль-Амаль» («Надія» – ред.) для дослідження Марса. Основне завдання зонда – вивчати добові зміни клімату через сезонні цикли, погодні явища у нижніх шарах атмосфери, такі як шторми, а також зміну погоди в різних місцевостях планети.

Ці дослідження мають наблизити вчених до відповіді, чому атмосфера Марса втрачає водень і кисень, а також що спричиняє різкі зміни клімату планети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-