КНДР не зважатиме на застереження і здійснить запуск військового супутника в червні

КНДР не зважатиме на застереження і здійснить запуск військового супутника в червні

Укрінформ
Північна Корея не зважатиме на застереження інших держав і здійснить запуск свого першого військового супутника в червні, а надалі продовжуватиме нарощувати розвідувальні можливості та вдосконалювати різні види оборонного і наступального озброєння.

Про це, як передає Укрінформ із посиланням на Yonhap, ідеться в заяві віцеголови Центральної військової комісії правлячої Трудової партії Кореї Рі Пьон Чхоля, опублікованій північнокорейським новинним агентством KCNA.

У своїй заяві представник Пхеньяна зазначив, що запуск супутника є необхідним актом для посилення бойової готовності військ КНДР» і разом з іншими нещодавно випробуваними розвідувальними засобами дозволить значно посилити можливості для «відстеження, моніторингу, контролю і своєчасного реагування в режимі реального часу на небезпечні військові дії Сполучених Штатів та Південної Кореї».

Читайте також: КНДР повідомила Японію про плани запустити у космос військовий супутник

За його словами, КНДР буде й надалі «розширювати свої можливості з розвідки й моніторингу ситуації та вдосконалювати різні види оборонного і наступального озброєння відповідно до раніше встановлених графіків і планів».

Рі традиційно звинуватив Вашингтон і Сеул у ескалації військової напруженості на Корейському півострові та висловив протест проти спільних військових навчань союзників.

«Ми будемо всебічно аналізувати теперішні та майбутні загрози й продовжувати вживати всеохоплюючих і практичних заходів для посилення стримування війни», - йдеться в заяві.

Читайте також: Південна Корея, США і Японія попередили КНДР про рішучу відповідь у разі запуску супутника

Раніше цього місяця Північна Корея оголосила про завершення підготовки до виведення на навколоземну орбіту свого першого розвідувального супутника з використанням власної ракети-носія. Супутник-шпигун є однією з високотехнологічних систем озброєнь, які лідер Північної Кореї Кім Чен Ин пообіцяв розробити на з’їзді партії в 2021 році, разом із твердопаливною міжконтинентальною балістичною ракетою та атомним підводним човном.

Експерти наголошують, що при запуску супутника використовується та ж сама технологія, як і в балістичних ракетах, тому такий крок порушує низку резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють Пхеньяну розвивати ядерну та ракетну програми.

Читайте також: КНДР у прискореному режимі будує стартовий майданчик для запуску супутників – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея напередодні повідомила Японію про план запуску супутника в період між 31 травня та 11 червня, заявив у понеділок представник японської берегової охорони.

Південна Корея, Сполучені Штати і Японія попередили Пхеньян про незаконність його планів запустити супутник й координуватимуть дії для спільної рішучої відповіді у разі запуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-