Голова Нацбанку поїхав до Австрії та Чорногорії

Голова Нацбанку поїхав до Австрії та Чорногорії

Укрінформ
Голова Національного банку України Андрій Пишний та його заступник Сергій Ніколайчук відбули із робочими візитами до Тивата (Чорногорія) та Відня (Австрія).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ у Фейсбуці.

Зазначається, що у Чорногорії представники Національного банку України візьмуть участь у засіданні регіональної групи держав - членів МВФ та Групи Світового банку, а також проведуть низку зустрічей із керівництвом МВФ, Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації, колегами з інших центральних банків. Під час зустрічей обговорюватимуться поточні наслідки російської військової агресії для економіки та фінансового сектору України, необхідні дії для посилення стійкості нашої держави та швидкого післявоєнного економічного відновлення, а також питання посилення санкційного тиску на РФ міжнародною спільнотою.

Мета візиту до Відня – участь у роботі місії МВФ з першого перегляду програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду (Extended Fund Facility, EFF). Меморандум з МВФ про економічну та фінансову політику передбачає виділення траншів у межах програми EFF за результатами її щоквартальних переглядів. У 2023 році вони заплановані в червні та жовтні.

Читайте також: Світовий банк надав Україні $132 мільйони на аграрний сектор

Як повідомлялось, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що 23 травня у Відні стартує місія з першого перегляду програми розширеного кредитування МВФ. Прем‘єр-міністр уточнив, що йдеться про 4-річну програму EFF на 15,6 млрд доларів, яка була затверджена наприкінці березня. Вона є частиною великого пакета підтримки від країн G7 на суму 115 млрд доларів упродовж дії програми.

Фото: facebook.com/pyshnyy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-