МВФ планує провести перший перегляд програми для України вже у травні

МВФ планує провести перший перегляд програми для України вже у травні

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд планує провести перший перегляд програми розширеного фінансування EFF для України в другій половині травня.

Про це повідомила в четвер у відповідь на запитання власного кореспондента Укрінформу директорка Департаменту з питань комунікацій МВФ Джулія Козак.

«Ми очікуємо, що перша місія з перегляду відбудеться пізніше в травні», - зазначила представниця Фонду.

Вона також уточнила, шо робота представників Фонду зосереджуватиметься на виконанні політичних зобов’язань України і умов за програмою EFF. Головним чином, це стосуватиметься сфер фіскальної політики, державного управління та політики обмінного курсу.

Читайте також: МВФ двічі на рік переглядатиме програму розширеного фінансування України

«Звісно, перегляд враховуватиме останній розвиток у економічній та фінансовій сферах, а також оновить перспективи та ризики для (української - ред.) економіки», - зазначила Козак.

Вона нагадала, що МВФ має так званий «базовий сценарій» розвитку подій в Україні, а також негативний – з огляду на невизначеність, пов’язану з російською агресією.

Читайте також: Україна виконала вражаючу роботу щодо управління економікою в умовах війни - МВФ

Як повідомляв Укрінформ, виконавча рада МВФ 31 березня схвалила нову програму розширеного фінансування EFF для України в розмірі $15,6 мільярда, розраховану на 48 місяців. На першому етапі МВФ запланував часті перегляди її виконання, зокрема цього року передбачається два таких перегляди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-